web analytics

CM notebookok

SZERKESZTÉS ALATT!!

Ügyfeleim részére a notebookoknál is egy jól átlátható termékpaletta rendszert dolgoztam ki. Kattintás után bemutatom őket!

Megvan a szükséges  pénz, közeleg a megfelelő alkalom. Még egy informatikusnak sem könnyű a webshopomban található 700-nál is több modell közül választani. Vettem a fáradtságot, és minden ársávban megkerestem a legjobb darabokat.

1. CM Mobil Pentium
2. CM Mobil i3
3. CM Mobil i5
4. CM Mobil i7


.
1. CM Mobil Pentium

Megépítettem a legegyszerűbb gépet. Nem csak szőkéknek!

A legkedvezőbb árú asztali számítógép, ahol az alkatrészek kiválasztásnál még nem kellett kompromisszumokat kötnöm. Bár legelső a sorban, de még így is teljesíti a legújabb Windows (10) által támasztott követelményeket. Ajánlott felhasználási területek: irodai munka, információszerzés jellegű internetezés (hírolvasás, kapcsolattartás, YouTube videók 720p-ig).

Alkatrészek:

Alaplap LGA1151, Intel H110, 2xDDR4, Max:2133MHz, Max:32GB, VGA, 1xPCIE16 3.0, 2xPCIE1, 4xSATA3, 4xUSB, 2xUSB3, DVI, 7.1, Gigabit, PS2:2, Micro-ATX
Processzor Intel Pentium, 2 mag, 3.3GHz, 3MB cache
Memória 4GB, DDR4, 2400MHz
Merevlemez 1TB, SATA3, 7200 fordulat/perc
Ház fekete számítógép ház
DVD DVD író
Videókártya
Tápegység 500W-os tápegység 12cm-es ventilátorral
SSD
Kártyaolvasó

link


 

 

Tanácsadásaim nagy része Ügyfeleim notebook választásáról szól. Hiába írtam meg nagy gonddal a “Hogyan” cikkemet, párbeszédünk az elolvasás után nem ér véget. Árukereső mestereink beindulnak! Éjt nappallá téve kutatnak, mintha azon az 5.000 Ft-on bármi is múlna. Előkerülnek a hipermarketek szuper akciói. A gyanús webshopok ajánlatait is végignézzük közösen. Előkerülnek a szériahibás, vagy botrányosan lassú (emiatt a legolcsóbb) darabok.

 

Ha ezen az oldalon jársz, bizonyára elolvastad a “Notebook vagy asztali gép?” cikkemet, és határozottan a hordozható gépek mellett döntöttél.

Manapság több gyártó sok száz típusú notebookjából választhatunk. Itt az oldalon körülbelül 1.000 darabot listázom! Embert próbáló feladat még egy hozzáértő számára is kiválasztani a legjobb ár/értékű darabokat. Rengeteg keresnek meg a kérdéssel nap mint nap, ezért írtam egy cikket az ajánlásaimmal “Mondd, te mit választanál? – Notebook” címmel.

A bolti eladókkal ellentétben nem vagyok érdekelt egyik típus preferálásában sem. Ezeket a márkákat javaslom a webshopomból:

Asus notebookok

Toshiba notebookok

Lenovo notebookok

FIGYELEM! A notebook vásárlás igen összetett dolog. Nem szabad csak a vételár alapján dönteni! Összegyűjtöttem miért érdemes engem választani, miben tudok többet nyújtani egy hipermarketnél vagy egy szakboltnál:


.
KIVÁLASZTÁS
– A LEGJOBBAT KAPOD A PÉNZEDÉRT

A bevált márkák közül kiválasztom a legjobb ár/értékű darabokat. Neked csak az árat és a formát kell pontosítanod. Vigyázz, mert az akciós katalógusok tele vannak buktatókkal. Ne kockáztass! Továbbá itthoni vállalkozás vagyok, működésemmel a magyar gazdaságot támogatom. Közös érdekünk hogy ne külföldről és külföldieknek vásárolj!

BESZERZÉS – ELHOZOM HELYETTED A NAGYVÁROSBÓL

A notebookot beérkezés után 1 max. 2 munkanapon belül elhozom Budapestről. A legközelebbi szakbolt 15 km-re van, ezért megspórolok Neked 1.000 Ft benzinpénzt, és 1,5 óra szabadidőt. A bolti eladók mindig elfogultak az ott kiállított típusokkal kapcsolatban, én nem vagyok érdekelt egyik márka ajánlásában sem. Házhozszállításkor, a drága csomag tartalmának és épségének szakszerű ellenőrzése nem mindig kivitelezhető, a futár általában nem ért az informatikához.

TESZTELÉS – NEM KAPSZ GYÁRI HIBÁS DARABOT

Letesztelem, és átvizsgálom a gépet. A gyors garanciális ügyintézés érdekében fontos 3 napon belül kiszűrni a tipikus hibákat: rossz pixelek a kijelzőn, hibás memóriamodul, nem működő merevlemez, zárlatos akkumulátor. Elvégzem az első hosszú töltést is, amivel az izgatott vásárló általában elfelejt foglalkozni.

BEÁLLÍTÁS – A LEGTÖBBET HOZHATOD KI A GÉPBŐL

Eltávolítom az operációs rendszerből a működést lassító gyárilag integrált programokat. A demó verziójú irodacsomag és vírusirtó program is cserére szorul. A teljes körű használathoz szükség van egyéb alkalmazás telepítésére is. Figyelem, minimális szakértelem nélkül könnyen bele lehet futni vírusokba már a legelején is!

FRISSÍTÉS – NAPRAKÉSZ RENDSZERT HASZNÁLHATSZ

Telepíteni kell a biztonság szempontjából nélkülözhetetlen operációs rendszer frissítéseket is. A folyamathoz nagy sávszélesség, és átlagosan 1-3 óra idő szükséges. A gyárilag régebbi Windows-al érkező modellekre javasolt az ingyenessé tett 10-es verzió installálása. A felmerülő kompatibilitási problémákat kezelni kell!

KISZÁLLÍTÁS – KI SEM KELL MOZDULNOD

Ha a gép átadható állapotba került, jelentkezni fogok, hogy időpontot egyeztessünk. Pilisvörösvár, Pilisszentiván, és Solymár területére tudom ebben a csomagban ingyenesen kiszállítani. Minden egyéb eset megbeszélhető.

BEÜZEMELÉS – HOGY ILLESZKEDJEN AZ OTTHONODBA

Átadáskor bekapcsoljuk a notebookot, majd rácsatlakozunk a Wifi hálózatra. Amennyiben nem rendelkezel még antennás egységgel, de házon belül mégis szeretnéd vezeték nélkül használni a laptopot, kérlek jelezd előre, és routert is hozok rögtön. Gyorsan telepíthető perifériákat a csomagban meg tudunk oldani, minden egyéb eset a a CM szolgáltatások oldal szerint alakul.

LEGALITÁS – NYUGODTABBAN ALUDHATSZ

Az ajánlatban szereplő notebookok a Windows legújabb verziójának futtatására törvényesen is jogosultak! Mindketten nyugodtabban fogunk aludni, és a jövőbeli frissítések telepítése sem lesz gond.

TÁMOGATÁS – HA ELAKADNÁL KÖNNYEN SEGÍTHETEK

A számítógépre távsegítő programot telepítek. Engedélyeddel át tudom távolról venni a képernyőt, ha segítségedre lenne szükséged. A távsegítség jövőbeli díját a CM szolgáltatások oldal “Otthoni szoftveres munkák” részénél találod meg. Nagyobb boltban történő vásárlás esetén biztosan nincs ilyenre lehetőség. Titkon bízom abban, hogy kapcsolatunk átadás után sem ér véget.

GARANCIA – BAJ ESETÉN HELYBEN VAGYOK

A notebookokra általában 24 hónap garancia van. Minden termékkel előfordulhatnak problémák garanciaidőn belül is. Baj esetén intézem a termék garanciáztatását. Aktívan közreműködöm az adatmentésben, és a kapcsolódó egyéb feladatokban is. Garanciaidőn túl is rengeteg problémát meg tudunk oldani.


.
Sokkal kisebb rizikófaktor, és magasabb felhasználói élmény érhető el, ha a felsorolt lépéseket mind egy ember végzi el! Kérdés esetén bátran keress meg a Kapcsolat oldalon felsorolt elérhetőség bármelyikén. Érvényes webáruház foglalás után előlegszámlát küldök e-mail-en. A vételár felének banki átutalását fogom kérni. Az előleg személyes átvétele is megoldható!

Asztali számítógépet keresel mégis? Semmi gond, azok is vannak: CM konfigok

*Garancia és felelősség

Print Friendly, PDF & Email
Kosár
0