web analytics

A Windows 10 beszerzési értesítés (GWX) eltüntetése (leírás és videó)

Következzen egy aktualitás, ami miatt már nagyon sokan kerestetek. A Windows 7-et vagy 8-at használók tálcáján a napokban megjelent a 10-es verzió frissítésére figyelmeztető kis ikon. Ez az üzenet zavaró jellege miatt csökkentheti a felhasználói élményt!

El szeretnéd távolítani? A Mágus mai cikke ebben nyújt segítséget.

magus_gwx_varazspalca

Bár varázspálca helyett egyenlőre csak hegesztőpálcára (?!) futotta, de a képen azért látható a kis jövevény. Ennek az eltüntetéséről fog szólni a cikk!

Az ember akkor használja szívesen a számítógépét, ha minden úgy történik rajta, ahogyan szeretné. A GWX (Get Windows X) ikon olyan információt jelenít meg, ami sok felhasználót összezavarhat. Biztos vagyok benne, hogy ha elérkezik az idő, magától aktiválódni fog. Állítólag július 29-től már hazánkban is elindulhat a frissítési hullám! Ez több okból is aggályos.

Lássuk csak. Minden szakmabeli tudja, hogy az új operációs rendszert sosem telepítjük rá a már meglévőre! A végeredmény sem méretben, sem sebességben nem lesz ideális. Mindig a tiszta telepítés javasolt! A műveletet bízzuk szakemberre! Ő nemcsak a frissítést végzi el, hanem a kapcsolódó egyéb feladatokat is. A telepített programokat (köztük a vírusírtót is) frissíteni kell a jobb kompatibilitás érdekében! Az adatok és beállítások átköltöztetése sem felhasználói feladat. Tanácsos a számítógépet belül kiportalanítani, és természetesen át is kell nézni azt egy ilyen méretű változtatáskor. A Microsoft GWX terjesztésével ezek a javasolt lépések sajnos nincsenek elvégezve!

A rövid bevezető után fogjunk is hozzá az eltávolításhoz!

A gyors módszer:

Töltsd le (jobb egérgomb, Cél/Link/Hivatkozás mentése másként…”), majd indítsd el az alábbi fájlt: GWX_ikon_eltavolito. Ha teheted Internet Explorer, vagy Google Chrome böngészőt használj! A Mozilla Firefox TXT kiterjesztést rak a fájlnév végére, ezért vissza kell nevezni REG-re. Ez sajnos gyakorlott felhasználót kíván. Letöltés után el kell indítani. A “Kívánja folytatni?” kérdésre adj igenlő választ. A számítógép újraindítása után a Windows 10 ikon el fog tűnni!

Ha meggondoltad magad, és mégis vissza szeretnéd kapcsolni a GWX-et, akkor töltsd le, és indítsd el ezt a fájlt: GWX_ikon_engedelyezo

A hosszabb módszernél magát a frissítést távolítjuk el, aztán letiltjuk az újbóli feltelepülést:

1. Válaszuk a bal alsó sarokban a Start menüt, majd a Vezérlőpult opciót. (Ha Windows 8-ad van csempés elrendezéssel, ott a jobb felső sarokban a Keresés dobozba kell beírni a Vezérlőpult szót.)

2. “Programok eltávolítása” (nagy ikonos elrendezés esetén “Programok és szolgáltatások”) menüpont.

3. Telepített frissítések megjelenítése” (bal oldalt a menüben) opció.

4. Görgessünk a Microsoft Windows” részhez, majd keressük meg a KB3035583-as sort. Nyomjunk az Eltávolítás gombra, majd az “Újraindítás később”-et válasszuk.

Eltávolítás után le is kell tiltani a frissítést, hogy ne települjön fel ismét!

5. Ismét a Start menü, Vezérlőpult opció. Most azonban a Rendszer ikonra kell kattintanunk.

6. Windows Update” (bal oldalt alul), majd a Frissítések keresése” (bal oldalt felül). A folyamat több percig is eltarthat, ez természetes!

7. A megtalált frissítéseknél a KB3035583-as tételen jobb egér gomb, Frissítés elrejtése” opció.

A számítógép újraindítása után után ezzel a módszerrel is véglegesen el fog tűnni a GWX ikon!

Kezdő felhasználóknak készítettem egy videót, ahol meg is mutatom a fent leírt lépéseket:

Mivel ez az első ilyen jellegű videóm, akadnak benne hibák. Egyet ígérhetek, a következő jobb lesz! Gyakorlat teszi a Mágust:-)

Remélem így már mindenkinek sikerülni fog a beállítás! Ha hasznát vetted a cikknek, itt tudod lájkolni a Computer Mágus Facebook oldalát. A Youtube csatornára pedig itt lehet feliratkozni. Kellemes, “Windows 10 ikon” mentes hétvégét kíván a Mágus!

Frissítés: Időközben találtam egy új módszert, amivel mindennél egyszerűbben elvégezheted a cikkben leírt műveletet. Bővebb információért kattints ide: “Windows 10 frissítés eltávolítás: a végső megoldás“.

Print Friendly, PDF & Email