web analytics

Windows 10 frissítés eltávolítás: a végső megoldás

Már írtam 2 cikket a témával kapcsolatban, itt találod őket: első, második. Az Ultimate Outsider csapat jóvoltából sokat egyszerűsödött a Windows 10 frissítés eltávolításának, és letiltásának módszere.

CM_Ultimate_Outsider

Az eddig ismert trükkök alapján írtak egy ügyes kis alkalmazást, amivel pofon egyszerű kikapcsolni a Windows 10 frissítés ikonját. Az előző leírások, bár technikailag még mindig működnek, de be kellett látnom, hogy egy felhasználó számára túl összetett lépéseket tartalmaznak. Ezt a mostani módszert mindenki meg fogja tudni egyedül csinálni!

Az alábbi linkre kattintva tudod letölteni a programot: GWX Control Panel

Nem tartalmaz kártékony kódokat, ellenőriztem!

Letöltés után indítsd el a programot:

  1. I accept the terms of this agreement (pipa)
  2. Continue (gomb megnyom)

Elindulás után nyomd meg sorban a gombokat:

  1. Click to Disable ‘Get Windows 10’ App (remove icon)
  2. Click to Prevent Windows 10 Upgrades
  3. Click to Delete Windows 10 Download Folders… (ha aktív)

cm_gwx_control_panel

A felső Information részen ellenőrizheted az aktuális állapotot. Az első 3 sornak No értéket kell mutatnia! A program számozása sejteti, hogy jövőbeli frissítések is várhatóak, vagyis ez a megoldás valóban végleges lehet a Windows 10 frissítés ellen!

Ha már megtörtént Nálad a baj, és akaratodon kívül frissült 10-re a rendszered, akkor sincs minden veszve! Az alábbiak szerint járj el:

  1. Start menü
  2. Gépház
  3. Frissítés és biztonság
  4. Helyreállítás
  5. Visszaállítás Windows 7/8-ra

A visszaállítás után futtasd le az előbb említett GWX Control Panel programot, hogy blokkolva legyen a frissítés újbóli letöltődése! Fontos információ, hogy ez a lehetőség csak 1 hónapig aktív! Az idő letelte után automatikusan törlődnek a visszaállításhoz szükséges fájlok.

Köszönöm a cikksorozat sok ezer oldalletöltését! Ezek a számok az egyetlen visszajelzéseim, hogy nem volt felesleges munkám!

Szívesen látnál még ilyen írásokat? Kövesd a Computer Mágus Facebook oldalát!


.

Ha tetszett az írás lájkold a cikket, hogy ismerőseidnél is megjelenjen!

Print Friendly, PDF & Email