web analytics

Windows 7 frissítés gyorsítása

Biztosan találkoztál már a képen látható folyamatjelző csíkkal. Fiatalkorom elvesztegetett perceiben sokat nézegettem. A cikkben ismertetett módszerrel jelentősen felgyorsul a Windows 7 frissítési folyamat akár néhány óráról néhány percre! Nem csak felhasználóknak!

Windows 7 frissítés gyorsítása

Gyakran előfordul, hogy a frissen telepített Windows 7 órákig keresi és telepíti a frissítéseit. Sajnos elég gyakran a már integrált verziók is érintettek! Ezzel a (2016 június közepén kiadott) frissítéscsomaggal végleg sikerült megoldania a Microsoftnak a nem kevés időt elrabló problémát. A 7 frissítést összegyúrtam egy telepítőbe, Neked csak el kell indítanod a megfelelő verziót. A Windows + Pause gomb lenyomása után a “Rendszer típusa” sorban tudod ellenőrizni hogy 32 vagy 64 bites a rendszered!

LETÖLTÉS:

Windows 7 frissítés gyorsítása 32bit v1.2
Windows 7 frissítés gyorsítása 64bit v1.2

A csomagok az alábbi egymásra épülő hivatalos frissítéseket tartalmazzák:
KB3020369, KB3172605, KB3177467, KB3185330, KB3192391

Firssítés után célszerű alaphelyzetbe állítani a Windows Update szolgáltatását is az alábbi eszközzel: Windows Update Fix

Telepítés után pedig célszerű lefuttatni a GWX Control Panel programot, amit már egy régebbi cikkemben ismertettem: Windows 10 frissítés eltávolítás: a végső megoldás (erre már nincs szükség, hiszen véget ért az ingyenes frissítés program).

Kevés helyen említik az interneten a módszert, pedig tényleg nagyszerű javítás!

Frissítés 1: A wu.krelay.de/en oldal alapján aktualizáltam a cikket és a telepítő fájlokat is, illetve fejlesztettem a telepítő szkripten is a visszajelzéseknek megfelelően.

Frissítés 2: Bár a cikk a Windows 7 gyorsításáról szól, elkészítettem a Windows 8-as verziót is, mivel adódhatnak olyan konfigurációk és esetek, amikor csak ennek a csomagnak a telepítése után indul meg a frissítés:
Windows 8 frissítés gyorsítása 32bit v1.1
Windows 8 frissítés gyorsítása 64bit v1.1

Szívesen látnál még ilyen írásokat? Kövesd a Computer Mágus Facebook oldalát!


.

Ha tetszett az írás lájkold a cikket, hogy ismerőseidnél is megjelenjen!

Print Friendly, PDF & Email